09 Disember, 2017

Convert audio secara online ke bentuk MP3, WMA, M4A dan banyak lagi

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Anda tercari-cari kaedah untuk convert audio sama ada dari audio ke audio mahupun dari video ke audio?
Saya akan kongsikan secara kepada anda semua. Tak perlu software dan tak perlu install bagai. Hanya convert secara online dan download hasil ke dalam peranti anda.

Ikuti langkah berikut:
1. Buka website berikut:
convert audio secara online di sini
2. pilih browse untuk pilih audio / video dari peranti anda.
3. pilih format yang anda kehendaki seperti MP3, M4A, MKA, OPUS, WMA dan banyak lagi.
4. pilih Audio bitrate dari 32kbps sehingga 320kbps. Lagi tinggi Audio bitrate maka lagi sedap la bunyinya. Cuma saiz akan jadi lagi besar. Standar 128kbps.
5. Sample rate pulak biar standard je 44100
6. lepas tu pilih butang convert now. Tunggu la sekejap sampai proses selesai.
7. Finally, tengok kat bahagian Conversion Results, dan cari butang save.
8. Lepas tekan butang save, satu window akan terbuka. cari link untuk download pada bahagian File Information. Explore la ye. Jangan cepat putus asa.
NOTA: The output file will be automatically deleted on our server after an hour, so please download it to your computer or save it to online storage services. Cuma yang tak best, nama file to tak sama dengan fail asal, jadi kena rename. Itu sajalah.
Enjoy tak dengan artikel ni? Nak lagi artikel macam ni??? Share,, like,, or give any comments. Terima kasih la ye.

Artikel Terkini

Copyright © dunia rasasayang ®