13 Mei, 2017

Download Dragon Ball Full Collection

Well, i'm back ...

Rindu pulak nak post sesuatu di dalam blog dunia rasasayang, mana tidak, hampir 5 bulan tak terusik ... sibuk melanda diri dan juga tiada idea kot...

So, kali ni, saya hadir dengan perkongsian baru, tapi mungkin ramai yang tak berapa minat.. heheheheh .. maklumlah minat berbeza-beza kan ...

Pernah dengar cerita dragon ball? Ha, kepada yang pernah tengok .., errr dengar ke ... mesti teruja dengan cerita pengembaraan super hero kita ni ... siapa lagi kalau bukan Goku ...

Apa yang menarik dan moral of this story yang saya amalkan hingga sekarang..., never give up! Malah Goku tidak pernah give up untuk terus training dan bertempur untuk menjadi yang super strong in universe!!

Kisah dragon ball ini banyak chapter, dan peminatnya melebihi rakyat Malaysia. Truely .., hingga berbillion seluruh dunia!! Malah penulis utama cerita dari Japan ni dah pun men meninggal dunia. Cerita pengembaraan Goku tak terhenti setakat itu, malah ada orang lain ambil alih cerita dia hingga menerbitkan animasi baru "dragon ball super".

Bermula dengan dragon ball, kemudian dragon ball Z, dragon ball GT, dragon ball Ki, dan terbaru ... dragon ball super...., walah banyak kan. Example, untuk chapter dragon ball yang pertama pun ada 153 episod. hehehehehehe.

So dalam blog dunia rasasayang, secara ekslusif saya akan tampilkan dragon ball versi mp3, actually saya dah convert ke m4a. So, hanya ada suara tanpa gambar .., memandailah korang bayang macam mana Goku lepaskan kamehameha wave dia ok .. kekekekeke...

Bagi orang cacat penglihatan macam saya.., gambar tak penting. Tak boleh tengok pun!!!


Jadi apa lagi, sila download dragon ball (153 episod) di bawah ni. Saiz dia, hmmm ... boleh tahan la, 3.32GB!! Saya amik masa hampir 1 minggu untuk download dan convert. Maklumlah sibuk dengan kerja. Lupa nak habaq, dragon ball ni dalam english version. So tak apa kalau korang tak pandai bahasa Japan pun. Asal boleh faham english sudah .,


Untuk versi dragon ball Z, dragon ball GT, dragon ball Ki dan dragon ball super akan menyusul. InsyaAllah jika panjang umur!

Chow...,

0 Ulasan:

+

Artikel Terkini

Copyright © dunia rasasayang ®